Onze hulphonden

MissionPuppy Nederland kwam in 2012 met een nieuw type hulphond. Dit nieuwe type werd in de media wel als ‘anorexia hulphond’ omschreven, maar wij kozen voor een positievere benaming, en noemden deze nieuwe hulphonden liefkozend onze ‘missionpuppy’s’.
Vanaf 2012 zijn er heel wat missionpuppy’s opgeleid, die op hun beurt heel wat jongeren hebben geholpen, of nog steeds helpen. Wij kijken dankbaar op deze eerste jaren terug. We hebben samen met onze jongeren en hun ouders heel hard gewerkt, en we weten dat onze organisatie voor kwaliteit staat. Honden moeten aan allerlei kwaliteitseisen voldoen, en gedrags- en praktijktesten hebben doorlopen om aan de opleiding te mogen beginnen, en om deze als gecertificeerd hulphond af te ronden.

Bij MissionPuppy vinden we kwaliteit heel belangrijk. Hier hebben we maatstaven voor ontwikkeld. Toch vinden we een individuele en persoonlijke benadering ook heel belangrijk bij MissionPuppy. Naar onze jongeren, maar ook naar onze honden. Dat betekent dat wij altijd zullen proberen te kijken waar bepaald gedrag vandaan komt, hoe wij onze honden het best kunnen begeleiden, wat zij nodig hebben, etc. Wist u bv. dat ook honden overwerkt kunnen raken? Bij MissionPuppy zijn we heel alert op het welzijn en de gezondheid van onze honden. Wij kijken naar onze honden als individu.

Meer weten over onze honden, ons beleid, onze maatstaven, onze testen en verschillende belangrijke gedragssignalen bij honden? Later volgt meer.

Lees hier meer over onze methode
Lees hier meer over onze therapiehonden
Benieuwd wat ambassadeur Brenda zegt?