Onze doelgroep

Wij richten ons in het bijzonder op de doelgroep jongeren in de leeftijd 8 tot 25 jaar met een serieus, hardnekkig en moeilijk te behandelen eetprobleem in de vorm van anorexia en/of boulimia nervosa. Dit kunnen meisjes, maar ook jongens zijn.
Vanaf een jaar of 12 krijgen jongeren steeds meer verantwoordelijkheid, ook bij de verzorging van de hond. Dit past erg goed bij de beoogde doelen die we samen met de jongeren hopen te gaan bereiken.

NB. Sinds 2014 biedt MissionPuppy ook hulp aan jongeren met autisme of ernstige trauma gerelateerde problemen.

Wij streven naar een passend traject voor iedere jongere

Elke aanmelding wordt apart door ons bekeken,  in een of enkele persoonlijke gesprekken proberen wij na te gaan wat de jongere en evt. diens ouders verwachten, en wat het meest passend of verstandig is kijkend naar de individuele situatie. Niet alleen het welzijn van de jongere, maar ook dat van de honden weegt zwaar: zoals een goede fokker zich verantwoordelijk voelt voor zijn pups en zichzelf ervan wil verzekeren dat deze een goed thuis krijgen, zo voelen wij ons ook verantwoordelijk voor de honden die dmv ons programma geplaatst zullen worden. Een uitgebreide screening moet uitsluitsel geven, laat u hier dus niet door afschrikken, het is enkel bedoeld om tot een passend persoonlijk advies te komen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een missionpuppy voor uw kind, of indien je zelf binnen onze doelgroep valt; voor jezelf,  neem dan contact met ons op. Het is verstandig ook de veelgestelde vragen te lezen, zie FAQ.

NB. Ook voor jongeren die net buiten de doelgroep vallen, bijvoorbeeld omdat zij te jong zijn of net te oud, zijn er soms toch mogelijkheden.
(In het bijzonder in het geval van Canistherapy, wat voor jonge kinderen, maar ook voor bv. ouders heel geschikt is.)
Informeer bij interesse.

Onze resultaten