De MissionPuppy Methode

De ‘MissionPuppy Methode’ begon in 2012 met het opleiden van hulphonden en het aanbieden van coaching en zorgondersteuning aan jongeren met een ernstige eetstoornis. Onze hulphonden noemden wij ‘missionpuppy’s’ omdat wij niet wilden dat deze nieuwe soort hulphond bekend zou gaan worden als ‘anorexia hulphond’, al was dat feitelijk wel wat ze waren. Anjana wilde echter juist een krachtige, positieve naam die ook niet verwees naar het probleem van haar cliënten. “Dat is schending van hun privacy” vond zij. Bovendien stond niet het probleem, maar de hulpvraag centraal binnen het MissionPuppy van 2012, en nog steeds binnen het MissionPuppy van vandaag.

De tekst op deze pagina slaat nog vooral op het MissionPuppy van 2012 en is puur de basis. Deze tekst zal later nog aangepast en aangevuld worden, aangezien ons aanbod inmiddels veel breder is dan het opleiden van hulphonden en het bieden van zorgondersteuning alleen. (Wat overigens op zichzelf al van onschatbare waarde is gebleken, zo blijkt uit de resultaten die MissionPuppy de eerste jaren heeft geboekt.) Op onze home pagina vindt u een ‘quick view’ van het zorg- en activiteitenaanbod dat MissionPuppy vandaag biedt, ofwel actief in is. Hieronder vindt u citaten van onze eerste publicaties uit 2012:

Zoals gezegd zijn ‘missionpuppy’s’ speciaal getrainde honden die geleerd hebben hoe zij jongeren met diverse problemen kunnen bijstaan. Deze honden zijn niet zelden in staat een ontwikkeling op gang te laten komen die geen mens eerder was gelukt! Dit is een proces waarbij veiligheid, geborgenheid, acceptatie, talenten, sociale contacten, verantwoordelijkheid, waardering, warmte en gevoel steeds meer ruimte krijgen:

Onze doelgroep