Luca

Lieve bijzondere Luca. Wat valt er veel over hem te zeggen en te schrijven. Wat heeft hij een hoop titels en prijzen achter zijn naam, en wat zijn er een hoop media items over hem gemaakt. En niet zonder reden. Met de komst van Luca (zijn naam betekent ‘licht’) is er iets veranderd in deze wereld.

Op dit moment (voorjaar 2019) is Luca, vandaag de dag 10 jaar oud, in de race om Mooiste Hond van Nederland 2019 te worden. Hij deed mee voor de provincie Zeeland, won deze competitie, en is nu door naar de landelijke finale. Honden met een bijzonder verhaal, een bijzondere band met hun eigenaar, en honden die iets bijzondere hebben betekent voor de maatschappij maken kans op deze titel. Luca vertegenwoordigt dit allemaal. Of hij de titel zal gaan winnen weten we niet, maar we zijn hoe dan ook heel erg trots op hem!

Luca werkt op dit moment nog steeds, en vele van zijn kinderen zijn werkzaam in dezelfde missie.

“Het blijft bijzonder om te zien hoe Luca’s missie voortleeft in zijn nakomelingen, en hoe Luca nog steeds een vader en rolmodel voor hen is. De binding die ze met elkaar hebben en van waaruit ze leren, en het verhaal als geheel zijn het waard om verfilmd te worden.” (Een moeder en vrijwilligster, 2018)

  • We zullen deze pagina later verder updaten.
Lees hier meer over onze methode
Lees hier meer over onze hulphonden